Kurkuma je žlutě zbarvený prášek. Pochází primárně z Asie. Zejména se s ním můžete setkat v indické, indonéské nebo thajské kuchyni. Používá se jako koření. Okořenit s ním můžete maso, ryby, polévky, omáčky, těstoviny, luštěniny, dokonce i saláty. Dá se použít do studené nebo i teplé kuchyně. Má typickou žlutou barvu a trochu štiplavou chuť. Je však lahodné i přes jeho zemité tóny, určitě stojí za vyzkoušení. Právě kurkuma se přidává do známějšího kari koření.
Na toto koření narazíte třeba v případě, že do vyhledávače zadáte kurkuma prodej.
Koření je volně dostupné, pořídit si ho může každý. Dokonce za báječné ceny.
Běžně je k dostání na internetu. Koření je volně dostupné, pořídit si ho může každý. Dokonce za báječné ceny. Hodí se na dochucení jídel, teplých i studených pokrmů nebo na obarvení jídla. Kurkumu zakoupíte i na internetu nebo v kamenných obchodech zdravé výživy a na dalších podobných místech.
Navíc má skvělé účinky na lidské zradí a pozitivní účinky na naše tělo. Povzbudí naše buňky, oživí našeho ducha. Je antioxidantem, ničí v našem těle volné radikály, má navíc protizánětlivé účinky, podporuje trávení i krevní oběh. Je toho opravdu hodně, co bychom si mohli vyjmenovat, takže ho stačí vyzkoušet a pocítit to na vlastní kůži.
Často se používá také, jako zkrášlovalo a přidává se do různých kosmetických přípravků. Má cenné vlastnosti a díky tomu dokáže malé zázraky.
V čínské medicíně je kurkuma známá již po tisíce let. Dokonce pomocí oddenku z kořene kurkumovníku, odkud kurkuma pochází, léčili čínští myslitelé mnoho neduhů a nemocí. Oddenek se suší a pak mele na typicky žlutě zbarvený prášek. V některých případech je až krásně oranžový. To je právě to, co je pro něj tak typické.
V případě, že dbáte na životní prostředí, je vhodné určitě zakoupit bio verzi. Bio kurkuma je totiž z čistě přírodního produktu, který navíc podporuje malé pěstitele a ekologické zemědělství.